FastCAD DOS - Världens Snabbaste PC-CAD!   
Demo   FastCAD V7(3D)   EasyCAD V7   FastCAD32   EasyCAD32  

FastCAD

Ända sedan vi introducerade FastCAD i början av 90-talet har vi marknadsfört det bl a under rubriken:

Världens Snabbaste PC-CAD!

Och ingen har någonsin protesterat! FastCAD var och är så snabbt att alla som t ex var vana vid AutoCAD på den tidens datorer, knappast trodde sina ögon när man jämförde samma filer i de båda programmen på samma dator.

Men det är inte bara snabbheten som har gjort alla självständigt tänkande konstruktörer så förtjusta. Det är också sättet att arbeta - intuitivt, lättlärt och logiskt. Alla som har provat och jämfört olika CAD har insett - i bland motvilligt - att FastCAD står i en klass för sig.

Men i dag är det väl ingen som håller fast vid gamla DOS-program? Jo faktiskt. Det går att köra FastCAD/DOS under Windows 95/98/NT, även om det ibland uppstår problem. Ett sådant gäller skärmdrivrutiner. Nya grafikkort med smarta lösningar för Windows passar inte alltid de drivrutiner som numera inte uppgraderas längre. Dock finns det kort som kan ge 1024*768 även med drivrutiner från "stenåldern".

Vi har tagit fram en diskett FCTEST för att testa vilken upplösning du kan få på en ny dator. Det tar bara några minuter att installera disketten och köra programmet.

En revolutionerande egenskap hos FastCAD är sättet att utvidga programmet. Det finns 16 lediga "slots" - ungefär som kortplatser i en dator - och här kan du plugga in COM-filer som ger nya kommandon - inte som tillägg, utan helt integrerade med huvudprogrammet! Alla kommandon får samma snabbhet och exakthet. På detta sätt är MDE - Mechanical Design - uppbyggt och likaså alla de moduler som skapats av PK-Data, DYN, SECUR, FILEMGR, UNERASE m fl.

Men DOS-tiden är förbi, saknad av många. I dag säljer vi sällan nya licenser med DOS-program, bara tillbehör. För den som upplevt hur produktiviteten med FastCAD ökat dramatiskt, är det svårt att bli entusiastisk över ett operativsystem med s k idiotintelligens. Ett system som trots många fördelar upplevs som instabilt och långsamt, komplicerat och krångligt.

Vi ser fram emot LINUX!