FastCAD V7 för Windows 95/98/2000/XP/NT/Me   
Demo   EasyCAD V7   FastCAD32   EasyCAD32   FastCAD/DOS   STARTSIDA  

Kanske tid att satsa på FastCAD 3D?

FastCAD7 ver. 7.50 har genomgått en fullständig ansiktslyftning med förbättrat DWG-stöd, fixade buggar och fria tilläggsmoduler.
Visserliger ingår inte Lightworks Rendering längre, men detta uppvägs av alla förbättringar. Är du intresserad av 3D skall du hämta den senaste 30-dagars demon!

RF750.EXE (48 Mb) Amerikansk version av FastCAD V7 (Direkt från USA)

Så - varför då?

Därför att....
2D-delen ger fantastisk snabbhet, flyttalsprecision, flexiblare anpassningsmöjligheter.
3D-delen bjuder på snabbhet, alla verktyg för avancerad formgivning, rendering, lättanvänt gränssnitt.
Priset - har du t ex FastCAD32 får du ett helt nytt avancerat 3D-CAD för SEK 1900:- ex moms med garanterat fria uppgraderingar. Har du våra andra CAD från Evolution Computing - utnyttja uppgraderingspriserna!

Mike har ordet....  

Mer om 2D....
Om vi börjar med 2D-delen så ligger förbättringarna i snabbhet och noggrannhet. En jämförelse DOS/Windows har alltid varit till den senares nackdel - zoomningar har inte gått lika blixtsnabbt, urval har gått långsammare.

V7 är lika snabb som DOSversionen - en verklig prestation av Mike Riddle - särskilt om man betänker att det sker med s k double precision!
Jag har testat att ladda in en riktig tungviktare, en stadskarta i FCD-format, dels i DOS, dels i Fcad V6 och V7 på samma dator i 600 MHz.
Då ser man att V6 är märkbart långsammare i alla zoomningar, medan det inte är någon skillnad mellan FcadDOS och V7 - samma blixtsnabba omritningar gäller.

V6 använder single presicion, vilket innebär att noggrannheten minskar ju längre ifrån nollpunkten man kommer. I de flesta fall spelar detta ingen roll.
Men i vår applikation PXY för byggare har vi varit tvungna att införa en offsetfunktion för att klara kommunikationen med olika typer av inmätningsfiler där nollpunkten för rikets kartnät används.
Sju siffror är vad FcadV6 klarar och det räcker inte alls när man bygger i Norrland - 7000000 meter bort och gärna med med centimeterprecision!
Med FcadV7 går detta utmärkt och därmed får vi ett oslagbart verktyg för PXY-applikationen!

FastCAD har alltid varit lätt att anpassa efter egna önskningar när det gäller menyer och ikoner. Men V7 ger användaren ytterligare möjligheter att helt styra skärmens utseende.
Det går att bestämma allt i CFG-filer, vanliga, editerbara textfiler. Och man kan snabbt byta mellan olika CFGs - beroende på vad man gör för tillfället.

Utöver tidigare ritnings-, templates- och catalog-filer finns nu Gallery Files där man kan lagra olika typer av linjer och fyllmönster för att enkelt kunna byta eller utöka sortimentet för en ritning. Samtidigt har det blivit lättare och mer överskådligt att skapa egna varianter.
Den som försökt att överföra egna linjetyper och mönster generellt till ett annat system i V6 kommer att uppskatta just Gallery Files i V7.

3D
Det roligaste med den nya version är ändå 3D. Tre helt nya menyer har tillkommit, Draw3, Render och Animate. Och i Edit hittar man nu under Change en ny rubrik Material för att lägga ny ytbehandling på sina 3D-former.
Måttsättning har fått en egen meny - den kommer att utökas ordentligt, bl a med funktioner från MDE. Mike har på diskussionssidorna bett om synpunkter och önskemål från alla intresserade.
Alla nödvändiga verktyg för konstruktion av 3D-objekt finns med, och det är ingen större svårighet att använda dem.
HELP-filen är ytterst omfattande och utökas hela tiden med alla fria uppgraderingar. Dessutom finns en s k Guided Tour för 3D med åtskilliga exempelfiler.

Konceptet för V7 är det snabbaste och bästa vi sett - när det gäller 2D. I många fall är snabbheten avgörande - t ex när man vill bearbeta en DWG-fil på 20 Mb.
Och - om du kan använda ditt befintliga program för att dessutom få ett avancerat 3D-CAD till lågpris - gör det då! Det handlar egentligen inte om en uppgradering - det gäller ett helt nytt CAD-system.
För den som t ex redan har Fcad32 V6 betyder det att man får ett snabbt och effektivt 3D-CAD för 1900:- ex moms - med garanterat fria uppgraderingar.
V7 levereras efter helt andra principer än tidigare.
När vi får en beställning sänder vi mail till Evolution Computing med uppgifter om kunden - företag, namn på ansvarig person, tidigare licens osv. EV använder personnamnet för att generera serienummer och en auktorisationskod som de sänder till oss.
Vi bränner en CD som förutom FastCAD7 innehåller en manual i PDF-format, senaste uppgraderingsfiler och annat av intresse - märkt med kundens personliga kod. Detta är vad vi levererar i dag. När vi kan få över de anpassningar som vi har till V6 idag - då kommer de att finnas på vår hemsida. Först i tur står en svensk meny - för den som vill ha en sådan.
Välkommen med din beställning - ring eller sänd ett mail!