Så här tycker våra kunder!   
           

Ibland kommer det brev...eller mail

Detta mail anlände sedan vi den förste mars sänt Ecad32 till Björn Berntsson:
Hej Alf!
Inte visste jag att julafton inföll den 2 mars 2006.
Hälsningar från en nöjd Björn B

Det här brevet fick Kenneth på PK Data efter att ha sänt en uppgradering...
Tack så mycket!

Måste säga att Easy El är mycket enkelt och funktionellt!
Har jobbat med Elprocad innan och det funkade ju, men var lite krångligt.
När jag kom till Asko hade dom Eplan och det var MYCKET krångligt så det är numera utbytt mot Easy El.

Mvh
Christer Djerf

Karl Taavola på ATHENA LÄR skriver läroböcker för gymnasieskolan om CAD - 2004-09-07
Hej
Det var roligt att du tyckte böckerna var fina.
De flesta ritningar som jag "gjort om" kommer från AutoCAD. Det var betydligt enklare att använda FastCAD.
För min del kommer jag inte att använda AutoCAD mer. Det blir FastCAd i fortsättningen. Den sparar inte bara tid och pengar. Man kan gott säga att man får även ett bättre humör med FastCAD.

Hälsningar
karl Taavola

Klas Lundin, CABBY 2004-08-18:
Hej Alf.

Bytet till Windows XP är klar. Fastcad kom med utan större problem och fungerar normalt.

AutoCad 2005 tog två timmar att intallera av en specialist.
Han gjorde några kundanpassade kommandorader for att passa mig, men sen var det slut. När jag frågade om ritblanketter, välja skalor etc. var det stopp. Det ingår inte i programmet. Då måste man köpa till modulen "Mecanical" for 8000 kr till + installation.
Grundpriset var 12800, men slutpriset för att kunna använda programmet till något vettigt ligger närmare 30 000 kr. Det är kanske möjligt att på något sätt skapa ritramar efter ingående studium och massor av tid, men vem har tid med det.

Att i dag leverera ett program som saknar den mest elementar funktionen ritram/blankett enligt SIS standard är hårresande. För AutoCad är det natruligtvis Big Business att inte leverera detta, utan det kostar extra - mycket extra.

Det är tur att FastCad och Du finns som sätter kundnytta och service i focus till ett rimligt pris.
Med vänlig hälsning
Klas

Hej Alf.
Jag var på cad-kurs via jobbet under 2 dagar (Autocad Lt2000).
Vilken besvikelse det var, jag har läst om det som du skrivit ang.programmet, men nu fick jag testa det själv.
Något krångligare har jag inte varit med om att försöka lära sig, ta bara det här med att få till en utskrift! Det tog oss en timma med alla inställningar ( jag satt och skrattade för mig själv, går folk verkligen på detta)
Med facit i hand vill jag bara säga att FastCad har framtiden för sig.

mvh Ramebäck

Benny Eriksson skriver:

Hej Alf!

Jag jobbar med elritningar för industrimaskiner och produktionslinor.
Industrin köper nya maskiner och bygger om sina gamla maskiner.
Det är många Cadprogram leverantörer som försöker att styra in sina kunder på en typ av Cad program.
De kunniga industrierna har insett att de ej kan styra sina maskinleverantörer att använda det program de kunniga industrierna har som ”standard”.
Därför specar de i kravspecarna att det skall vara ett mycket allmänt förekommande format för ritningsleveranserna till maskinerna.

I Sverige blir det oftast DWG format eftersom det är mest använt över hela världen till följd av Mike Riddles första skapelse.
Eftersom det kommer in DWG ritningar som är skapade av många olika Cad program, så gäller det att hitta det Cadprogram som är mest mångsidigt att kunna ta in alla varianter av DWG och DXF.
DWG formatet är enligt min erfarenhet ganska likformiga men DXF formatet kan variera mycket enligt min erfarenhet.

I och med ver 6 av FAstCAD32 tycks det mig vara det för tillfället bästa programmet att ta in DWG och DXF format.

Kan vi även få det att ta in GCD formatet (Generic CADD) som komplement till FCW så skulle många industrier bli glada och Alf fick sälja ytterligare program.
Industrierna behöver inga applikationsprogram av den avancerade form som numera bjuds ut. Ritningarna finns ju färdiga.
Det den egna elektrikern vill göra är oftast bara att lägga in en eller några nödstoppar eller några givare.
Blir det mer omfattande har de inte tid att själva göra det och då blir det en specialiserad konsult som hjälper dom.
Och i och med att industrin har ett bra Cad program som kan ta in de andra fabrikaten så behöver inte industrin lära in många olika special program eller applikationer och alla deras uppgraderingar.

Sedan det här med support.
Något annat än att ställa mig till de föregående nöjda kundernas lovord av Alf vore otänkbart.
Då AutoCad programmet eller Visual Basic programmet hade gått bet på att ta in utländska maskinleverantörers DXF ritningars text så ställer Alf upp och skriver ihop ett macro och manglar igenom ritningarna så AutoCad kan ta in dom.
Service heter sådant.
Tillsammans med kunskap och kännedom om var han har kunniga människor att få hjälp av, ger FastCad och Alf användarna fast mark att stå på när det gäller Cad.

Att sedan priset ligger under AutoCad LT är ytterligare ett plus.
Och enkelheten i användandet är mycket bra.
Det negativa har varit den utvecklingsperiod från ver 5.2 till ver 5.16 som vi fick genomlida.
Men det är ju historia.

Benny Eriksson, INDEL HB

Hej.

Suverän ide att ni ska börja med en hemsida.

Jag använder FastCAD till mekaniska konstruktioner både på jobbet och hemma. Fördelen med FastCAD jämfört med andra cadprogram är SNABBHETEN, någorlunda lätt att anpassa för det egna sättet att jobba, främst med tanke på kortkommandon (macro).

Supporten kan väl inte bli bättre. Får man ett problem med något så klarar Alf av det. Jag är NÖJD med FastCAD 32 + MDE32 och programmet blir bara bättre och bättre.

MVH
Mats Eliasson
Vilhelmina Ingenjörsbyrå AB

Hej Alf

Vi ritar Formverktyg och vi har jämfört ett flertal Cad-program. Vi har inte kunnat finna ett mer lätt hanterligt program som utvecklas i snabb takt och Supporten är helt outstanding - det finns garanterat ingen bättre support i Sverige !!!

Mvh, stefan
LJ Mek AB
Sollebrunn

Följande anlände som en ritning i EcadWin:

Hej Alf!

Jag såg att Du skall skaffa Dig en egen hem- sida! Det låter trevligt och kommer troligen att underlätta kommunikationen mellan oss användare och Dig.

Jag har som Du vet använt EasyCad sedan den dagen jag fick det gratis med någon annan programvara jag köpt, någon gång på 80-talet. Av en tillfällighet fick jag en dag se en annons om EasyCad för Windows och genom den annonsen fick jag kontakt med Dig.

Sedan dess har jag genom Dig skaffat mig nya uppgraderingar allt eftersom de kommit.

Jag har använt datorer sedan tidigt 80-tal och har aldrig någonstans erhållit sådan förnämlig support som av dig. Helt enastående. Under årens lopp har det blivit allt svårare att erhålla support från mjukvaruleverantörer,för att inte tala om hårdvaraleverantörer. Visserligen finns det ett elefonnummer man skall ringa, men gör man det hamnar man oftast efter lång väntan hos en telefonsvarare. Där får man information om att vill du detta så tryck 1, eller vill Du något annat så tryck 2 osv.. När man så har gjort sitt val får man veta att "detta samtal kostar 9;90 per min.. Efter att ha väntat en evighet för 9:90 per minut utan att få svar så är man beredd att explodera.

Din support ger mycket mer än hjälp med programvaran. Du har oftast fått lyssna på mig när jag haft något problem som det inte funnits direkta lösningar till. Efter ett tag har jag fått en fil i retur som jag lagt in i programmet och mitt problem har varit löst. Du har lovat fri support alla dagar under dagtid. Och det har Du också visat att Du gör, även den gång jag ringde och du stod och stekte falukorv.

Jag är som Du vet pensionär nu och har som hobby att snickra och bygga lite av varje. Allt jag gör i min snickarverksatad ritar jag först upp i EasyCad. Jag sparar både tid och virke.

Min son och hans fru är mjölkbönder och hos dem byggs både det ena och det andra fort- löpande, det mesta ritar jag även för dem.

Jag använder även mitt EasyCad till att via ett digitaliseringbord rita kartor. Det är ett perfekt hjälpmedel för att göra arealberäkningar, och andra slag av beräkningar. Man kan lätt själv underhålla kartorna och hålla dem aktuella.

Ja, detta var mina korta synpunkter som svar på ditt mail. Jag skall gå in på Din hemsida så snart som den är tillgänglig.

PS! Vad skall man med en ordbehandlare till. Det går ju lika bra med EasyCad. DS!

Med vänliga hälsningar
Lasse